Πολίτικο στιφάδο: γνήσια παραδοσιακή συνταγή από την Πόλη
Αγγέλα
10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
30 mins
Ψήσιμο
150 λεπτά
Η συνταγή αυτή για πολίτικο στιφάδο, φέρνει στην μνήμη ευχάριστες μυρωδιές και αρώματα από την Πόλη. Απολαύστε το μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο η βοδινό κρέας
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1/2 φλιτζάνια Λάδι
- 1 φλυτ.
- κόκκινο κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγο θυμάρι
- Μαϊντανό
- 1/2 φλυτ.
- Βούτυρο
- 1/2 κουταλιές σούπας πελτέ
Εκτέλεση
-
2
Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους, το πασπαλίζετε με αλάτι και με πιπέρι και το σοτάρετε με το λάδι.
-
3
Το σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το σκόρδο, το φύλλο δάφνης και το θυμάρι.
-
4
Αφήνετε να σιγοψηθεί ώσπου να εξατμιστεί το κρασί.
-
5
Ρίχνετε αρκετό νερό ώστε να το σκεπάσει και το ψήνετε, σε σιγανή φωτιά, επί 1 1/2 ώρα.
-
6
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε με το βούτυρο.
-
7
Τα ρίχνετε στο κρέας, μαζί με τον ντοματοπολτό και αφήνετε το στιφάδο να σιγοψηθεί επί μία περίπου ώρα ή ώσπου το κρέας και τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν και η σάλτσα πήξει.
-
8
Ή βάζετε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και το κρέας με τη σάλτσα του σε γιουβέτσι και ψήνετε το στιφάδο, σκεπασμένο, σε μέτριο φούρνο επί μία περίπου ώρα.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
9
Το γαρνίρετε με μαϊντανό.