Πολίτικο στιφάδο: γνήσια παραδοσιακή συνταγή από την Πόλη - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές
Πολίτικο στιφάδο: γνήσια παραδοσιακή συνταγή από την Πόλη
Tasty Recipe

Πολίτικο στιφάδο: γνήσια παραδοσιακή συνταγή από την Πόλη

Αγγέλα 10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
30 mins
Ψήσιμο
150 λεπτά

Η συνταγή αυτή για πολίτικο στιφάδο, φέρνει στην μνήμη ευχάριστες μυρωδιές και αρώματα από την Πόλη. Απολαύστε το μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο η βοδινό κρέας
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1/2 φλιτζάνια Λάδι
  • 1 φλυτ.
  • κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • 1/2 φλυτ.
  • Βούτυρο
  • 1/2 κουταλιές σούπας πελτέ

Εκτέλεση

  1. 2
    Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους, το πασπαλίζετε με αλάτι και με πιπέρι και το σοτάρετε με το λάδι.
  2. 3
    Το σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το σκόρδο, το φύλλο δάφνης και το θυμάρι.
  3. 4
    Αφήνετε να σιγοψηθεί ώσπου να εξατμιστεί το κρασί.
  4. 5
    Ρίχνετε αρκετό νερό ώστε να το σκεπάσει και το ψήνετε, σε σιγανή φωτιά, επί 1 1/2 ώρα.
  5. 6
    Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε με το βούτυρο.
  6. 7
    Τα ρίχνετε στο κρέας, μαζί με τον ντοματοπολτό και αφήνετε το στιφάδο να σιγοψηθεί επί μία περίπου ώρα ή ώσπου το κρέας και τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν και η σάλτσα πήξει.
  7. 8
    Ή βάζετε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και το κρέας με τη σάλτσα του σε γιουβέτσι και ψήνετε το στιφάδο, σκεπασμένο, σε μέτριο φούρνο επί μία περίπου ώρα.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  8. 9
    Το γαρνίρετε με μαϊντανό.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές