Στριφτάρια αλμυρά - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές
Στριφτάρια αλμυρά
Tasty Recipe

Στριφτάρια αλμυρά

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Αλλη μια συνταγή για Στριφτάρια αλμυρά. Τα βήματα είναι απλά και εύκολα. Ακολουθήστε τα και δοκιμάστε νέες γευστικές εμπειρίες εσείς και οι αγαπημένοι σας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κοφτό αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα
  • αλάτι, κοκκινοπίπερο

Εκτέλεση

  1. 2
    Αναμιγνύετε τα τυριά.
  2. 3
    Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι και τρίβετε μέσα το βούτυρο Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνια τσαγιού από το τυρί, ανακατεύετε το μίγμα και ρίχνετε το ένα αυγό (καλά χτυπημένο) και το γάλα.
  3. 4
    Μαζεύετε και ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη, τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο για μια ή και περισσότερες ώρες.
  4. 5
    Κατόπιν την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 2/3 περίπου του εκατοστού.
  5. 6
    Το κόβετε σε λουρίδες μήκους 10 εκατοστών και φάρδους 1 1/2 εκατοστού.
  6. 7
    Τις πλάθετε σε κορδόνια, τα οποία διπλώνετε στα δύο σαν πλεξούδα.
  7. 8
    Βάζετε τα στριφτάρια σε ταψί και τα αλείφετε με αυγό.
  8. 9
    Τα πασπαλίζετε με λίγο κοκκινοπίπερο.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  9. 10
    Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 12 περίπου λεπτά.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές