Τάρτα με μελιτζάνες

Τάρτα με μελιτζάνες

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ :

  • 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 3-4 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό
  • 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • Γέμιση:

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμάρια τυρί πικάντικο τριμμένο (κεφαλογραβιέρα. κεφαλοτύρι)
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 200 ml γάλα
  • 2-3 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο
  • Εκτέλεση

    1. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι και ανακατεύετε με το βούτυρο, να γίνουν τρίμματα. Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα και το νερό. Ζυμώνετε, να γίνει ομοιογενής ζύμη. Τυλίγετε σε διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο.
    2. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Τρυπάτε τις μελιτζάνες γύρω – γύρω και τις βάζετε σε ταψί. Τις ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Βγάζετε, ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τους σπόρους. Στραγγίζετε καλά και ψιλοκόβετε τπ σάρκα τους. Βάζετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, τη φέτα και το πικάντικο τυρί. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
    3. Απλώνετε τπ ζύμη σε φύλλο (με πάχος 0, 5 εκ. ) και βάζετε σε φόρμα τάρτας π ταψί (25 εκ. διάμ. ) Ρίχνετε μέσα τη γέμιση και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά, να πήξει η γέμιση και να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας. Βγάζετε, αφήνετε να «σταθεί» για 5 λεπτά, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.