Ταρτάκια με φρουί γλασέ - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Ταρτάκια με φρουί γλασέ

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Περιγραφή Συνταγής

Να μια πολύ καλή συνταγή για Ταρτάκια με φρουί γλασέ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας για να χαρίστε νέες γευστικές προτάσεις σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.

Λεπτομέρειες & Ιστορία

[tasty-recipe id="58431"]  

Υλικά

  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 8 αυγά
  • 3 κουταλιές σούπας γεμάτες παξιμάδι κοπανισμένο
  • 1/2 κιλό αμύγδαλα ψιλοκοπανισμένα και ασπρισμένα
  • 1/2 κιλό φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού διάφορα ποτά (κονιάκ, λικέρ διάφορα)
  • 2 βανίλιες
  • λίγα αμύγδαλα ολόκληρα

Εκτέλεση

  1. 2
    Χτυπάμε δυο κουταλιές σούπας βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τους κρόκους στη λεκάνη.
  2. 3
    Χτυπάμε χώρια τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στους κρόκους.
  3. 4
    Χωρίς να σταματήσουμε το δούλεμα, ρίχνουμε το παξιμάδι, τις βανίλιες, τα φρούτα ψιλοκομμένα και τα αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανι-σμένα.
  4. 5
    Βουτυρώνουμε 20 περίπου φορμάκια και ρίχνουμε από το μίγμα κουταλιές σούπας ώσπου να μισογεμίσουν.
  5. 6
    Από πάνω βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο και ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  6. 7
    Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.
0 προβολές
Πίσω στις Συνταγές