200 γραμμάρια τόνος (κονσ. σε νερό) στραγγισμένος και ψιλοκομμένος
200 γραμμάρια ψητές πιπέριές (σε βαζάκι)
16 ντοματούλες μικρές, κομμένες στα δύο
100 γραμμάρια τυρί φέτα
4 κουταλιές σούπας σάλτσα βασιλικού και δυόσμου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε τη ζύμη σφολιάτας στα τέσσερα και την ακουμπάτε σε ελαφρό βουτυρωμένο ταψί. Χαράζετε, χωρίς να χωρίσετε, ένα περιθώριο 1 εκ. γύρω-γύρω στις άκρες των πλευρών της ζύμης. Αλείφετε το περιθώριο με λίγο χτυπημένο αυγό και τρυπάτε το κέντρο της ζύμης με πιρούνι.
Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 5-8 λεπτά, ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζετε και πιέζετε ελαφρά το κέντρο από τις τάρτες. Σουρώνετε τις πιπέριές και κρατάτε στην άκρη το λάδι τους. Τις ανακατεύετε με τον τόνο και αλατοπιπερώνετε.
Μοιράζετε το μίγμα στις τάρτες και σκεπάζετε με τις ντοματούλες. θρυμματίζετε τη φέτα και σκορπάτε επάνω στο μίγμα του τόνου. Περιχύνετε με το λάδι από τις πιπέριές και ψήνετε για 5 λεπτά ή ώσπου να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με τη σάλτσα βασιλικού και δυόσμου και σερβίρετε αμέσως.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο περίπου 15 λεπτά πριν τη χρειαστείτε για τη συνταγή, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να τη δουλέψετε πιο εύκολα.