Θαλασσινά με μπάμιες - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Θαλασσινά με μπάμιες

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Να μια πολύ καλή συνταγή για Θαλασσινά με μπάμιες. Απλές οδηγίες και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια μπάμιες
  • 800 γραμμάρια φιλέτο άσπρου ψαριού χωρίς κόκαλα
  • 1 κιλό μεσαίες γαρίδες
  • Λάδι
  • 1 φέτα μπέικον χωρίς το λίπος, ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζωμός ψαριού
  • 400 γραμμάρια κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
  • 1 κουταλιές γλυκού σάλτσα ταμπάσκο
  • 2 κουταλάκια σάλτσα γουόρστερσάιρ
  • 310 γραμμάρια κονσέρβα καλαμποκάκια, στραγγισμένα

Εκτέλεση

  1. 2
    Καθαρίστε τις μπάμιες.
  2. 3
    Κόψτε το ψάρι σε κομμάτια 3 εκ Καθαρίστε τις γαρίδες και αφαιρέστε το εντεράκι, αφήνοντας τις ουρές άθικτες.
  3. 4
    Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 3 λίτρων και σωτάρετε το μπέικον, ανακατώνοντας ώσπου να ροδίσει.
  4. 5
    Βγάλτε το στην άκρη και στραγγιστέ το πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  5. 6
    Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  6. 7
    Προσθέστε το αλεύρι και ανακατώστε ώσπου να ροδίσει.
  7. 8
    Ανακατώστε μέσα σιγά σιγά το ζωμό, τα ντοματάκια ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους, τον ντοματοπολτό, τις σάλτσες, τα καλαμποκάκια και τις μπάμιες.
  8. 9
    Ανακατώστε ώσπου να βράσουν και να πηχτώσει ελαφρά η σάλτσα.
  9. 10
    Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, ξεσκέπαστα, περίπου 40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι μπάμιες, ανακατώνοντας κάθε τόσο.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  10. 11
    Ανακατώστε μέσα τα θαλασσινά και το μπέικον και ψήστε τα ξεσκέπαστα, περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές