Τηγανίτες με σοκολάτα και μπανάνες: απλά τέλειες

Οι τηγανίτες με σοκολάτα και μπανάνες είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πρωινό ή σνακ. Η πλούσια γεύση της σοκολάτας και της μπανάνας θα σας ενθουσιάσει.

Τηγανίτες με σοκολάτα και μπανάνες

Τηγανίτες με σοκολάτα και μπανάνες για 16 τηγανίτες
👥 4 Μερίδες
⏱️ 10 mins λεπ. Προετοιμασία
🔥 5 mins λεπ. Μαγείρεμα
15 mins λεπ. Συνολικά

Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνια γάλα
  • 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι φαρινάπ
  • 1/3 φλιτζάνια Αμύγδαλο αλεσμένο
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνια Σοκολάτα σε κομματάκια
  • Βούτυρο για τηγάνισμα
  • Για τη γαρνιτούρα
  • 1/2 φλιτζάνια Καβουρ. Αμυγδαλα
  • 2/3 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τις μπανάνες σε ένα μπολ και ρίχνετε τα αυγά και το μισό γάλα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα, το αλάτι και ανακατεύετε. Κατόπιν ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και τα κομματάκια σοκολάτας.
  2. Ανακατεύετε ώσπου να γίνει πηχτός χυλός. Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο σε τηγάνι. Ρίχνετε κουταλιές σούπας από το χυλό σε απόσταση μεταξύ τους. Όταν οι τηγανίτες κάνουν χρυσαφένια κρούστα, τις γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Τις μεταφέρετε σε πιάτο, τις διατηρείτε ζεστές και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα.
  3. Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα:
  4. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Βάζετε κουταλιές σούπας από τη σαντιγί επάνω στις τηγανίτες. Γαρνίρετε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Σερβίρετε αμέσως.