Τόνος με Πικάντικη Σάλτσα: ένας εκρηκτικός συνδυασμός
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
10 mins
Ψήσιμο
20 mins
Τόνος με Πικάντικη Σάλτσα. Με λίγη προσοχή αν βαδίσετε βήμα βήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας...
Υλικά
- 1 κουταλιές γλυκού λάδι
- 4 φέτες τόνος (800 γραμμάρια)
- Πικάντικη σάλτσα ντομάτας:
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 425 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα
- 1 μέτρια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλιές γλυκού μπούκοβο
- 1 φλιτζάνια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- λάδι
- 2 δαφνόφυλλα
- 1/2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 1/4 φλιτζάνια γλυκό κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
-
2
Ζεστάνετε το λάδι και σωταρετε τον τόνο μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
-
3
Κρατήστε τον ζεστό.
-
4
Σερβίρεται μαζί με την Πικάντικη Σάλτσα Ντομάτας.
-
5
Πικάντικη σάλτσα ντομάτας:
-
6
Ζεστάνετε το λάδι στο ίδιο τηγάνι και σωταρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατώνοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
-
7
Προσθέστε τα ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 20 λεπτά).Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
8
Αφαιρέστε τα δαφνόφυλλα πριν σερβίρετε.