400 γραμμάρια φασολάκια πράσινα φρέσκα ή κατεψυγμένα
400 γραμμάρια τόνο κονσέρβας στραγγισμένο και κομματιασμένο
200 γραμμάρια φασόλια ξερά κονσέρβας βρασμένα
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 πιπέριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 κρόκος αυγόύ (προαιρετικά)
1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές σούπας ξίδι
1 γεμάτη κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση
Βράζετε τα φασολάκια 8′-9′ και τα στραγγίζετε καλά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ρίχνετε σε σαλάτιέρα. Προσθέτετε τον τόνο, τα ξερά φασόλια, τα κρεμμύδια και την πιπέριά και ανακατεύετε καλά. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε 1/2 φλιτζάνια νερό και το βάζετε να δέσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ σε μικρό μπλέντερ και προσθέτετε το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τον κρόκο του αυγόύ (προαιρετικά). Λειτουργείτε τη συσκευή για λίγο και έπειτα προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ενώ χτυπάτε πάντα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να τελειώσει το λάδι. Σερβίρετε τη σαλάτα με τη σάλτσα αυτή.