τούρτα φράουλα δίχρωμη
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Δοκιμάστε την συνταγή που σας προτείνουμε για τούρτα φράουλα δίχρωμη. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- για το παντεσπάνι:
- 1 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 αυγά
- 1/4 κουταλιές γλυκού βανίλια
- 1 1/2 κούπας ζάχαρη
- για το σιρόπι
- μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- για το μούς φράουλας:
- 1 κιλό φράουλες
- 4 κροκάδια
- 3/4 κούπας νερό
- 1/8 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 1 1/2 πακετάκι ζελέ φράουλας
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- λίγη βανίλια
- 4 ασπράδια
- 1/3 κούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
-
2
Ετοιμάστε το παντεσπάνι.
-
3
Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, 15'-20', ώσπου να πήξουν και να αφρατέψουν.
-
4
Στο μεταξύ, κοσκινίστε το αλεύρι με τη βανίλια.
-
5
Ρίξτε το κοσκινίζοντάς το και πάλι επάνω από τα αυγά, ανακατεύοντας μ' ένα κουτάλι ελαφρά, ώστε να το ενσωματώσετε, χωρίς να ξεφουσκώσουν τα αυγά.
-
6
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη.
-
7
Χρωματίστε το ένα μέρος με μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής βάλτε τις δύο ζύμες σε δύο κορνέ με ίσια μύτη και άνοιγμα 1 εκατοστά Βουτυρώστε ελαφρά το ταψί του φούρνου και στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
-
8
Βουτυρώστε την επιφάνεια του χαρτιού.
-
9
Βγάλτε επάνω στο χαρτί διαγωνίως λευκά και κόκκινα κορδόνια ζύμης, το ένα πλάι στο άλλο.
-
10
Πασπαλίστε το παντεσπάνι με λίγη ζάχαρη άχνη και ψήστε το στους 180 βαθμούς Κελσίου, 30'.
-
11
Βγάλτε το από το φούρνο και αναποδογυρίστε το σε πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.
-
12
Αφαιρέστε προσεχτικά το λαδόχαρτο κι αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει.
-
13
Θα χρειαστείτε μια κουμπωτή φόρμα 24 εκατοστά σε σχήμα καρδιάς.
-
14
Κόψτε από τη μακριά πλευρά του παντεσπανιού δύο λωρίδες, με πλάτος όσο το ύψος της φόρμας και βάλτε τες τριγύρω καλύπτοντας τα τοιχώματα.
-
15
Κόψτε επίσης έναν πάτο στο σχήμα της καρδιάς, 2 εκατοστά μικρότερο από τον πάτο της φόρμας, και τοποθετήστε τον μέσα σ' αυτή.
-
16
Ραντίστε το παντεσπάνι με αρκετό σιρόπι.
-
17
Ετοιμάστε το μους για τη γέμιση.
-
18
Πλύντε και καθαρίστε τις φράουλες.
-
19
Χτυπήστε τες στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.
-
20
Πρέπει να είναι 2 1/2 κούπες.
-
21
Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα κροκάδια με το νερό και το αλάτι, επάνω σε μπεν μαρί, ώσπου να πήξουν.
-
22
Ρίξτε το ζελέ και 1 κούπα από τον πουρέ φράουλας.
-
23
Ανακατέψτε επάνω σε μπεν μαρί, ώσπου να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.
-
24
Κατεβάστε από τη φωτιά.
-
25
Ρίξτε κι ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και τον υπόλοιπο πουρέ φράουλας.
-
26
Αφήστε το μπολ στο ψυγείο, έως ότου το μείγμα γίνει πηχτό σαν μέλι.
-
27
Στο μεταξύ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια.
-
28
Χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια, να αφρατέψουν, ρίξτε τη ζάχαρη λίγη, λίγη και συνεχίστε το χτύπημα, ώσπου να επιτύχετε μια απαλή μαρέγκα.
-
29
Χτυπήστε στο μίξερ το μείγμα της φράουλας, να αφρατέψει.
-
30
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε τη μισή χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
-
31
Κατόπιν προσθέστε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι, ώστε να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα, χωρίς να ξεφουσκώσει.
-
32
Αδειάστε το μείγμα μέσα στη φόρμα τη στρωμένη με παντεσπάνι κι αφήστε το γλύκισμα στο ψυγείο, αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε.
-
33
Ετοιμάστε το καλύτερα από την προηγούμενη ημέρα.
-
34
Για να το βγάλετε από τη φόρμα, ανοίξτε το κούμπωμα, κι αφαιρέστε τη στεφάνη.
-
35
Με το μεταλλικό δίσκο σπάτουλα σηκώστε την τούρτα από τον πάτο της φόρμας και ακουμπήστε την σε πιατέλα.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
36
Γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες.