TRIFLE με φρούτα
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Προετοιμασία
15 mins
Ψήσιμο
30-35 mins
Αλλη μια συνταγή για TRIFLE με φρούτα. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 250 γραμμάρια κεράσια
- 250 γραμμάρια φράουλες
- 250 γραμμάρια βερύκοκα
- 2 πουτίγκες σε σκόνη βανίλια
- 250 γραμμάρια σαβουαγιάρ
- 1 κούπα σάλτσα φράουλα
- 2 2/3 κούπας γάλα
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα
- σαντιγύ
Εκτέλεση
-
2
Διαλύουμε σε λίγο κρύο γάλα τις πουτίγκες.
-
3
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και αφού κάψει, ρίχνουμε μέσα τις πουτίγκες που έχουμε διαλύσει στο κρύο γάλα.
-
4
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
5
Αφήνουμε το μίγμα, μέχρι να βράσει.
-
6
Το αδειάζουμε μέσα σε μπολ, το οποίο έχουμε τοποθετήσει μέσα σε άλλο μπολ που έχει κρύο νερό (σαν μπεν μαρί).
-
7
Σ' ένα μεγάλο μπολ, στρώνουμε φρούτα κάτω-κάτω, σαντιγύ από πάνω και λίγα σαβουαγιάρ πάνω από τη σαντιγύ.
-
8
Προσθέτουμε λίγη κρέμα πουτίγκα.
-
9
Ξαναβάζουμε φρούτα και στα πλαϊνά του μπολ, για να φαίνονται, βάζουμε σαβουαγιάρ.
-
10
Προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα φράουλα και ξαναβάζουμε σαντιγύ.
-
11
Προσθέτουμε πάλι σαβουαγιάρ, κρέμα πουτίγκας και από πάνω βερύκοκα.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
12
Στο τέλος, βάζουμε πάλι σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.