Τσίλι τουρσί
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Περιγραφή Συνταγής
Να μια πολύ καλή συνταγή για Τσίλι τουρσί. Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία.
Λεπτομέρειες & Ιστορία
[tasty-recipe id="61215"]
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνια ξύδι
- 200 γραμμάρια καθαρισμένα μικρά κρεμμυδάκια
- 2 κουταλάκια τσαγιού μπαχάρι
- 1 1/2 φλιτζάνια νερό
- 2 κουταλάκια τσαγιού αλάτι
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη ή μερικές σταγόνες υγρή ζάχαρη (προαιρετικά)
- 200 γραμμάρια καθαρισμένα μικρά κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
-
2
Βράζετε το ζωμό με 2 κουταλάκια τσαγιού μπαχάρι, προσθέτετε τα τσίλι με τα
-
3
γραμμάρια καθαρισμένα μικρά κρεμμυδάκια και τ' αφήνετε σκεπασμένα 10 λεπτά να σιγοβράσουν.
-
4
Μετά τα βάζετε σε καθαρά βάζα με βιδωτό καπάκι και πριν τα καταναλώσετε τα αφήνετε τουλάχιστον 1 εβδομάδα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
-
5
Μετά το άνοιγμα, διατηρείτε στο ψυγείο.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
6
Κρατάει ως και 4 μήνες.