Τυροπιτάκια με μανιτάρια
Greekouzina
10 Νοεμβρίου 2025
Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετικά γευστική συνταγή για Τυροπιτάκια με μανιτάρια. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε κατά γράμμα και η επιτυχία της συνταγής θα είναι σίγουρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 700 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές σούπας τυρί φέτα τρίμματα
- 2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, πεκορίνο, κεφαλοτύρι)
- 2 φρυγανιές τριμμένες
- 14 φύλλα κρούστας
- 120 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο επιπλέον
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
-
2
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα.
-
3
Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
-
4
Ανακατεύετε και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά.
-
5
Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα, το τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνετε (προσέξτε το αλάτι,γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά).
-
6
Ανακατεύετε καλά.
-
7
Βάζετε ανά δύο τα φύλλα κρούστας.
-
8
Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα να μην ξεραθούν).
-
9
Χωρίζετε σε 4 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο.
-
10
Βάζετε μία κουταλιές σούπας από τη γέμιση στην άκρη.
-
11
Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα επάνω να σκεπαστεί η γέμιση σε τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας.
-
12
Συνεχίζετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
-
13
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
-
14
Αλείφετε τα τυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο.
-
15
Βάζετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά να ροδίσουν καλά.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
16
Σερβίρετε ζεστά ή κρύα.