Τζατζίκι: Το ορεκτικό με γιαούρτι, αγγούρι και σκόρδο
Αγγέλα
10 Νοεμβρίου 2025
Αλλη μια συνταγή για Τζατζίκι. Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να ...
Υλικά
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 1 1/2 αγγούρι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Εκτέλεση
-
2
Καθαρίζετε το αγγούρι και το τρίβετε σε χοντρό τρίφτη.
-
3
Το βάζετε σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι και το αφήνετε να στραγγίξει.
-
4
Ρίχνετε σε μια λεκάνη το γιαούρτι, προσθέτετε το σκόρδο πολτοποιημένο, τον άνηθο, το λάδι λίγο λίγο και ανακατεύετε.
-
5
Τέλος, ρίχνετε το τριμμένο αγγούρι με λίγο αλάτι και ανακατεύετε ξανά.Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
-
6
Βάζετε το τζατζίκι σε μπολ, το σκεπάζετε και το διατηρείτε στο ψυγείο.