Πλένετε καλά το αγγούρι μετά το κόβετε στα τέσσερα κατά μήκος σε κύβους. Το πασπαλίζετε με αλάτι, το αφήνετε 10 λεπτά να τραβήξει. Καθαρίζετε τ’ αυγά και τα ψιλοκόβετε. Πλένετε τον μαϊντανό και τον άνηθο, τα στεγνώνετε και τα κόβετε. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το λάδι και τ’ αυγά, προσθέτετε αν θέλετε ξύδι.
Προσθέτετε το αγγούρι με το ζουμί τους και πιπέρι. Σερβίρετε τη σαλάτα καλά παγωμένη. Ταιριάζει με κρέας ψητό ή κρύο, και με ζεστές πατάτες ψητές σε αλουμινόχαρτο με αρωματικό βούτυρο.