Ζελέ πελτές με Κρασί και Μέλι - Greekouzina - Ελληνικές Συνταγές

Ζελέ πελτές με Κρασί και Μέλι

Greekouzina 10 Νοεμβρίου 2025

Αλλη μια υπέροχη συνταγή για Ζελέ πελτές με Κρασί και Μέλι. Απλές οδηγίες και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό μήλα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/4 φλιτζάνια μέλι
  • 1 φλιτζάνια κρασί Σοτέρν
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη (περίπου)

Εκτέλεση

  1. 2
    Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα τα μήλα, το χυμό, το κρασί, το μέλι και το νερό και σιγοβράστε τα σκεπασμένα περίπου για 10 λεπτά, ώσπου να γίνουν πολτός.
  2. 3
    Σουρώστε το μείγμα από λεπτό ύφασμα, αφήνοντας να στάζει μόνο του, χωρίς να το πιέσετε.
  3. 4
    Πετάξτε τον πολτό που θα μείνει.
  4. 5
    Μετρήστε το μείγμα και βάλτε το σε μεγάλη κατσαρόλα.
  5. 6
    προσθέστε την ανάλογη ζάχαρη για κάθε φλιτζάνια υγρού.
  6. 7
    Ζεστάνετε το μείγμα δίχως να βράσει, ανακατώνοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.
  7. 8
    Βράστε το μείγμα ξεσκέπαστο περίπου για 10 λεπτά.
  8. 9
    Δοκιμάστε αν έδεσε.
    Τελικό βήμα - Σχεδόν έτοιμο!
  9. 10
    Βάλτε τον ζελέ σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και σφραγιστέ τα όταν κρυώσει.
0 προβολές

Σχόλια

Σφάλμα φόρτωσης σχολίων

Προσθήκη Σχολίου

Το σχόλιό σας θα εμφανιστεί μετά από έγκριση.

Πίσω στις Συνταγές