Ρύζι με χορταρικά - μια θρεπτική αλλά και νόστιμη συνταγή
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
50 mins
Μερίδες
4
Δυσκολία
Εύκολη
Θερμίδες
230
Ρύζι με χορταρικά. Τα βήματα είναι απλά και εύκολα. Ακολουθήστε τα και δοκιμάστε νέες γευστικές εμπειρίες εσείς και οι αγαπημένοι σας. Καλή επιτυχία.
Εκτέλεση
1
Μαγείρεμα ρυζιού:
2
Πλύνετε και στραγγίστε το ρύζι.
3
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, το ρύζι και λίγο αλάτι.
4
Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 45 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το ρύζι να μαλακώσει.
5
Μαγείρεμα λαχανικών:
6
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ηλιέλαιο.
7
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο.
8
Προσθέστε το λάχανο, το σπανάκι και το μαρούλι, ψιλοκομμένα.
9
Ρίξτε τον αρακά, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε τα να μαγειρευτούν μέχρι να μαραθούν τελείως.
10
Συνδυασμός υλικών:
11
Προσθέστε το σουσάμι, λίγο αλάτι, την καρυδόψιχα και τη σάλτσα σόγιας.
12
Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για ακόμα 3 λεπτά.
13
Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι και ανακατέψτε καλά.
14
Ανοίξτε μια μικρή λακουβίτσα στη μέση του ρυζιού και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά.
15
Αφήστε τα αυγά να ψηθούν και ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά.
16
Σερβίρισμα:
17
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και απολαύστε.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!
Προσθήκη Σχολίου